Hummer med smak från hela världen

Du behöver

  • 1-2 msk sesamolja
  • Skal från 2 st humrar (grovt krossade)
  • 4 dl kyckling eller grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • citrongräs
  • 0,5 mango
  • 1 msk riven ingefära
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 3 st citronblad
  • 1 kanelstång
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Galangrot (variant av ingefära)
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 6 st tomater
  • 2 st stjärnanis
  • 1 msk spiskummin
  • 1 vanljstång
  • 1 msk nejlika
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, pressad
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 bunt koriander
  • 1 dl Moulin Touchais

Gör så här

  1. Fräs hummerskalen i oljan, tillsätt resten av alla ingredienser. Låt koka i c:a 60 minuter.
  2. Sila av och tillsätt:
  3. Dl koksmjölk, 1 lime, pressad ,1 dl apelsinjuice, 1 bunt koriander, 1 dl Moulin Touchais.
  4. Låt det hela koka i 30 minuter till. Sila ytterligare en gång och smaka av med salt.
  5. Servera med köttet från humrarna och en mild risotto.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept