Halstrad galett av pilgrimsmusslor med ragu av karljohansvamp

4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 200 g karljohansvamp
  • 3 st schalottenlökar
  • smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Morotsvinägrett:

  • 2 st stora morötter, cirka 250 g
  • 0,5 l grönsaksfond eller vatten
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 0,5 tsk socker
  • salt och peppar
  • 0,5 dl rapsolja
  • Garnering:
  • 4 kvistar körvel
  • gräslök

Gör så här

  1. Rensa och skölj svampen. Skär den i kuber. Skala och finhacka en schalottenlök. Fräs svamp och en schalottenlök i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och koka till krämig konsistens några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Morotsvinägrett: Skala morötterna och de två återstående schalottenlökarna. Skär i mindre bitar och koka mjuka i grönsaksfonden. Häll av fonden och spara den. Mixa blandningen fint. Passera genom sil. Späd ut purén med grönsaksfonden till krämig konsistens. Smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Skär tunna skivor av pilgrimsmusslorna och lägg dem omlott i 4 formar eller stansar. Hetta upp en teflonpanna och stek dem försiktigt i smör så att de inte går sönder. Stektiden är cirka 30 sekunder per sida. Salta och peppra. Lägg de halstrade galetterna på en plåt och tillaga ca 1 minut i ugn. Alternativt stek skivorna separat, då får du vid uppläggningen arrangera dem i en rundel.
  4. Värm svampblandningen. Tillsätt oljan i mo
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept