Georges Blancs klassiska potatisplätt

4

Du behöver

  • 500 g kokt, kall potatis
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 st ägg
  • 3 st äggvitor
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 krm salt
  • peppar
  • smör
  • citron
  • några laxskivor
  • lite löjrom

Gör så här

  1. Pressa potatisen. Koka upp mjölken. Rör i potatis och potatismjöl. Rör om med träslev. Tillsätt ägg, äggvita, grädde och salt. Stek rätt små, runda plättar i smör ca tre minuter per sida i plättlägg eller stekpanna.
  2. Gör en liten god sås till genom att smälta lite smör i en panna och pressa ned lite citron. Ringla runt och på plättarna. Servera också med lite lax och löjrom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept