Gazpacho och grillad olivfylld toast

4

Du behöver

Gazpacho:

  • 1 st röd paprika
  • 1 st gurka
  • 6 st tomater
  • 1 st schalottenlök, skivad
  • 3 st vitlöksklyftor, skivade
  • 5 msk olivolja
  • 2 dl tomatjuice
  • salt
  • peppar
  • Till garnering:
  • basilika
  • fint tärnad paprika och tomat

Grillad olivfylld toast:

  • 100 g smör
  • 12 st svarta oliver, urkärnade
  • 0,5 st citron, saften
  • färsk basilika
  • 8 st toastbröd, skär bort kanterna

Gör så här

  1. Gazpacho:
  2. Skär paprikan i mindre bitar. Skala, dela och kärna ur gurkan, skär i mindre bitar. Gurkskalet kan vara en aning beskt. Skålla, skala, klyfta och kärna ur tomaterna.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta. Tillsätt paprika och gurka. Låt koka samman. Rör ner tomaterna och koka dem mjuka. Häll i tomatjuice och smaka av med salt och peppar. Mixa med en stavmixer och sila ev. Droppa lite olivolja i grytan och låt svalna.
  4. Garnera med fint tärnad paprika och tomat samt basilika.
  5. Grillad olivfylld toast:
  6. Oliverna hackas relativt grovt och blandas med smöret. Tillsätt citronsaften och rör om.
  7. Bred smöret på bröd. Placera några basilikablad på toppen och lägg på locket. Rosta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept