Fruktsallad med smak av pepparkaka

Du behöver

  • 2 apelsiner
  • 2 bananer
  • 2 äpplen
  • 2 persikor
  • Kryddsockerlag
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • kanelstänger

Gör så här

  1. Kryddorna blandas med sockret. Koka upp blandningen i vattnet i 2–3 minuter. Sila och låt svalna.
  2. Skala, halvera och skär apelsinerna i skivor eller i vad som kallas filéer, det vill säga att man skär ut
  3. Klyftorna ur det tunna skinn som omger dem.
  4. Skala och skiva bananerna.
  5. Skala äpplena och skär dem i fyrkanter.
  6. Skala persikorna och skär dem i bitar.
  7. Blanda frukten och lägg den i kryddsockerlagen några timmar före serveringen.
  8. Garnera med kanelstänger och servera fruktsalladen med till exempel tre sorters kakor: havrekaka, kolakaka och drömkaka, se sidan 104.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept