Frukosttallrik med prinskorv, äggröra och lingonsirap

4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • lite grädde
  • 10 st prinskorvar
  • 6 st skivor bacon
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 dl frysta lingon
  • smör

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål. Vispa lite. Lägg lite smör i en panna och häll i äggen. Vispa runt. Tillsätt lite grädde när det börjar tjockna ordentligt. Grädden stannar upp äggen, så att det inte blir för torrt.
  2. Stek prinskorvarna. Lägg prinskorvarna i en kall panna och värm sedan på. På det sättet så spricker inte korvarna.
  3. Stek bacon på medelvärme, ungefär 2 min på varje sida.
  4. Häll sirapen i en panna. Tillsätt lingon och rör om. Lingonen dämpar sötman i sirapen.
  5. Lägg upp allt på en tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept