Frimärkskyckling

4

Du behöver

  • 1 st kyckling, färsk
  • 2 st äpplen
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, vitpeppar
  • 5 dl hönsbuljong + ättika
  • Garnityr:
  • 12 st sparrisar
  • 6 blad savojkål
  • 20 st sockerärtor

Gör så här

  1. Börja med att skära bort lår och bröst från kycklingen. Dela den så att man får 8 bitar. Dessa bitar skall sedan kokas 5 minuter i buljongen. Under tiden skalas och hackas löken och äpplena skärs i grova bitar. Detta skall sedan brynas i kastrull utan att få för mycket färg. Lyft upp kycklingbitarna som får svalna något. Hälften av buljongen tillsätts i lök och äppelbitar och får koka ihop med vispgrädde till såskonsistens. Mixas med stavmixer, salt och peppar tillsätts. Silas. Smaka av med salt, peppar och ättika. Kycklingbitarna saltas och peppras och steks i smör ca 10 minuter.
  2. Garnityr:
  3. Sparrisen skalas, delas 2-3 gånger och kokas i resterande buljong. Sockerärtorna snoppas, d.v.s. fästet och strängen avlägsnas, och får mot slutet kokas med sparrisen. Kålbladen strimlas och läggs i grönsakskoket 2-3 minuter. Silas av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept