Fårfiol i ägg- och dillsås med salmbärsgelé

Du behöver

  • 150 g fårfiol från Gute Chark
  • 1 rå äggula
  • 2 finhackade kokta ägg från Gotlands Ägg
  • 1 msk söt senap
  • 2 dl olja
  • 1 tsk socker
  • 1 msk ättika
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 msk vispad grädde
  • salt och peppar
  • 300 g salmbär från Lillåkre Present
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 5 gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg den råa äggulan och de kokta äggen i en bunke tillsammans med senap. Det är viktigt att äggen har samma temperatur som övriga ingredienser. Rör sedan ner olja i omgångar,
  2. 5-6 gånger. Tillsätt socker och ättikssprit. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med den vispade grädden och dillen. Låt stå svalt 1 timme före servering.
  3. Tärna fårfiolen i centimeterstora bitar och servera dem tillsammans med äggsåsen.
  4. Koka upp salmbären med vatten och socker och låt koka i 20 minuter. Späd eventuellt med lite vatten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och krama sedan ur dem. Lägg ner dem i den varma salmbärslagen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept