Edsbackas Krogs chokladdessert

4

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk nescafé
  • 500 gr mjölkchoklad
  • 1 dl sockerlag
  • 4 st äggulor
  • 200 gr körsbär
  • 25 gr socker
  • 1 st gelatinblad

Gör så här

  1. Så här gör du: Koka de kärnfria körsbären med sockret tre till fyra minuter. Rör i gelatinbladet och låt det svalna.
  2. Värm grädden. Dela chokladen i bitar. Lägg i den och låt smälta med Nescafét. Vispa upp sockerlag och äggulor. När chokladen svalnat rörs sockret och äggen ned.
  3. Lägg lite chokladmousse i botten på en kaffekopp och därefter ett lager med körsbärskräm. Avsluta med ett lager chokladmousse.
  4. Garnera med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept