Chilifrästa räkor och klar soppa med skinka, ägg och mynta

Du behöver

Chilifrästa räkor:

  • 250 g skalade räkor
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st färska chilifrukter, utan kärnor
  • 6 msk olivolja

Klar soppa med skinka, ägg och mynta:

  • 1 l kycklingbuljong
  • 100 g rökt skinka, i tärningar
  • 2 st hårdkokta ägg, hackade
  • blad från 4 myntakvistar
  • ev 2-3 cl sherry

Gör så här

  1. Chilifrästa räkor:
  2. Krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en liten tjockbottnad kastrull. Tillsätt vitlöken och skivad färsk chili.
  3. Torka räkorna väl på hushållspapper om de varit frysta.
  4. Lägg räkorna i den heta oljan någon minut.
  5. Klar soppa med skinka, ägg och mynta:
  6. Upphetta buljongen med den fint tärnade skinkan. Tillsätt ägghack, myntablad och ev en skvätt sherry. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept