Biff Strindberg med kryddstark potatis

4

Du behöver

  • 4 st välhängda biffstekar
  • senap
  • 2 st rödlökar
  • 2 st äggulor
  • salt
  • peppar
  • smör
  • spenat
  • 6 st klyftade potatisar

Kryddblandning:

  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver

Gör så här

  1. Putsa bort allt fett och alla senor från biffarna. Salta och peppra.
  2. Bred ett inte alltför tunt lager senap på ena sidan.
  3. Koka potatisen.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda löken med senap samt tillsätt äggulorna. Fördela blandningen på biffarna. Det ska vara ett jämnt lager.
  5. Hetta upp en panna. Lägg i rikligt med smör. När smöret är brynt läggs biffarna försiktigt i pannan med senapssidan nedåt. Stek biffarna 2-3 min på varje sida. Salta och peppra.
  6. Lyft ur biffarna, vänd ned lite spenat i pannan. Salta lite.
  7. Blanda ihop kryddblandningen och vänd ned de kokta potatisklyftorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept