88:an i ny skrud

Du behöver

  • Maräng:
  • 400 g socker
  • 3 dl vatten
  • 200 g äggvita
  • 1 l vispgrädde
  • 3 msk kakaopulver

Nötkrokant:

  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g skalade hasselnötter

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Vispa äggvitan och tillsätt den varma sockerlagen. Vispa tills den stelnar.
  2. Vispa grädden medelhårt. Vänd ner den i marängen. Vänd sist i siktad kakao.
  3. Rosta hasselnötterna gyllenbruna i 180˚ C ugn. Koka vatten och båda sorters socker till en gyllengul karamell. Tillsätt nötter och låt kallna.
  4. Mixa till en grov massa. Fördela den ljusa och mörka smeten i en form och strö över krokanten. Frys.
  5. Skär och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept