Älgostparfait

Älgostparfait
Foto: TV4

Parfait på älgost och grädde. Smaksatt med cointreau, hallon och citronmeliss. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

24 november 2008
Visa mer
12

Du behöver

  • 100 g älgost
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 5 dl grädde
  • 3 st digestivekex
  • 1 msk cointreau
  • florsocker
  • hallon, citronmeliss

Gör så här

  1. Riv osten.
  2. Vispa äggulan med socker och vaniljsockret.
  3. Vispa vitan hårt. Vispa grädden.
  4. Blanda sedan ihop allt med en skvätt cointreau.
  5. Lägg plastfolie i botten på en rund form, strö 2,5 digestivekex i botten.
  6. Häll i smeten och strö det halva kexet på.
  7. Servera med vispad grädde och hallon.
  8. Garnera med citronmeliss och pudra florsocker på.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept