Stekt Barbaryanka med rödlökstatin, halstrad anklever och kryddbakat anklår med banyulssky

4

Du behöver

  • 2 st (1.7-2 2 kg st) Barbary-anka
  • 4 skivor färsk anklever
  • 1 l mjölk
  • 2 rödlökar
  • 2 tärnade gula lökar
  • 2 tärnade morötter
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 kvist dragon
  • honung
  • 4 smördegsplattor
  • 3 Bok choy
  • 40 g kavring
  • 0,75 msk hackad koriander
  • 0,75 msk hackad gräslök
  • 4 dl anksky
  • 800 g ankfett
  • 0,5 l Banyuls

Gör så här

  1. Ta ankan och skär bort anklåren. Anklåren saltas i tolv timmar. Torka av saltet. Använd gärna grovt havssalt. Anklåren kokas sedan i ankfett i ca 1 1/2 timme, tills benet lossnat. Ankbrösten skärs ut från benet. Hugg ner ankskrovet (benet) och rosta i ugnen på 175 grader i ca 45-50 minuter tillsammans med de tärnade morötterna och gullökarna. Häll på vatten så att det täcker ordentligt och koka tillsammans med två lagerblad och två timjankvistar. Låt koka i 8-10 timmar. Sila. Reducera tillsammans med banyuls (ca 1/2 liter) tills ca 4 dl kvarstår. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rödlöken ska skalas och delas på mitten (tvären). Sjud i mjölk i 10 minuter. Häll av mjölken och torka av löken. Häll på rödvin så att det täcker ordentligt (ca 1/2 liter) samt 1 msk honung, 1 timjankvist och en dragonkvist. Låt koka tills löken är helt genommjuk, ca 30-40 minuter. Ta sedan upp löken och lägg på smördegsplattorna och vik upp smördegsplattans kanter. Låt baka i ugnen på 200 grader i 12 minuter.
  3. Anklåren ska penslas med honung. Badda in anklåret med kavringen som mixats med koriander och värm i ugn på 200 grader i 10 minuter. Smörstek bok choy. Stek ankbrösten med svålen neråt i pannan. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera:
  5. Löktatin läggs på tallrik tillsammans med en skiva halstrad anklever. Servera låret bredvid på en bädd av bok choy. Servera det stekta ankbröstet i skivor med sås runtom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept