Karamelliserad ananas och mango med citrongräs, fruktsalsa och sorbet

8

Du behöver

  • Sockerlag:
  • 1 l vatten
  • 200 g glykos
  • 600 g socker
  • Sorbet:
  • 300 g ananas
  • 150 g mango
  • 1 dl sockerlag
  • 1 limefrukt
  • Karamellsås:
  • 100 g socker
  • 10 g smör
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl vatten

Fruktspett:

  • 8 bitar citrongräs
  • 8 bitar mango
  • 8 bitar ananas
  • 1 kvist citrontimjan

Jelly:

  • 1 dl passionsfruktspuré
  • 1 dl sockerlag
  • 2 st gelatinblad
  • Salsa:
  • 1 dl tärnad mango
  • 1 dl tärnad ananas
  • 1 passionsfrukt
  • 1 nypa finhackad chili

Gör så här

  1. Sorbet:
  2. Ananas och mango, sockerlag och limejuice mixas i mixer. Kör i glassmaskin.
  3. Karamellsås:
  4. Koka socker tills färgen är gyllenbrun. Tillsätt därefter lite vatten i taget samt vaniljstång. Avsluta med att vispa ner smöret.
  5. Jelly:
  6. Värm puré och sockerlag. Blötlägg gelatinblad. Krama ur bladen. Blanda ner i den varma passionsfruktssockerlagen.
  7. Salsa:
  8. Blanda ihop ingredienserna till salsan.
  9. Trä upp fruktbitarna på citrongräsen. Stek spetten i smör. Lägg upp på tallrik. Garnera med fruktsalsan. Rippla karamellsås runtom och servera med sorbet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept