Du behöver

  • Hummerbuljong:
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 50 ml konjak
  • 0,5 hackad morot
  • 0,5 hackad lök
  • 0,5 selleristjälk
  • 5 ml olivolja
  • 0,5 kvist timjan
  • 0,5 lagerblad

Klarifiering:

  • 0,5 hackad morot
  • 0,5 hackad lök
  • 0,5 hackad fänkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 äggvitor
  • 4 kvistar dragon
  • 4 blad per liter vätska gelatinblad
  • Garnityr:
  • 50 g crème fraiche (blanda i citronzest, cayenne, tabasco, gräslök)
  • 25 g finhackade grönsaker
  • 0,5 näve hackad gräslök
  • Torkad hummerkorall
  • 10 kvistar körvel

Gör så här

  1. Sortera grönsakerna tillsammans med hummerskal. Slå på vätskan. Sjud i 20-25 minuter. Sila. Låt buljongen kallna.
  2. Mixa äggvitan och blanda med de fintärnade grönsakerna och häll i hummerbuljongen. Sjud tills äggvitan bildat en stelnad kaka. Låt massan vila i fem minuter. Häll sedan av den klara hummerconsommén genom hushållspapper eller kaffefilter. Smält gelatinbladen i hummerbuljongen. Låt kallna.
  3. Servering:
  4. Häll i hummerconsommén i martiniglas och garnera med de fintärnade grönsakerna på toppen tillsammans med crème fraiche, gräslök och hummerkorall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept