Chräbeli

Chräbeli
Foto: TV4

Receptet på chräbeli kommer från Schweiz. Degen ska vila i 15 minuter, kakorna ska vila ett dygn före gräddning och gräddningstiden är ytterligare 15 minuter. Här krävs lite planering! Kirschwasser är en sorts körsbärsbrännvin.

26 januari 2009
Visa mer
40

Du behöver

  • 2 ägg
  • 200 g florsocker
  • 1 msk kirschwasser
  • 1 msk stött anis
  • 0,5 tsk pressad citronsaft
  • 240 g vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda samman ägg och florsocker med Kirschwasser, anis och pressad citronsaft i en kastrull. Vispa till skum över låg värme. Blanda försiktigt ner mjölet i skummet och låt stå under lock i 15 minuter.
  2. Arbeta degen lätt så att den inte blir seg. Stjälp upp den på mjölat bakbord. Kavla degen 6-8 mm tjock och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Skär dem med tre snitt på ena sidan och böj dem i u-form. Låt kakorna vila i 12 timmar.
  3. Värm ugnen till 175°. Grädda kakorna i ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept