Chorizosallad

Chorizosallad
Foto: TV4

En fräsch salsa med smak och doft av lime och mynta sätter smak på den här läckra salladen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st chorizo
  • 4 st potatisar, kokta
  • 100 g spenatblad, färska
  • Salsa:
  • 1 st mango, omogen
  • 1 st gurka
  • 2 st salladslökar
  • 1 st spansk peppar, röd
  • 2 msk limesaft, pressad
  • 1 msk ananasjuice
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skala mangon med en potatisskalare. Dela den längs med kärnan och skiva fruktköttet. Strimla det lite grövre än tändstickor. Skala och dela gurkan, kärna ur den och strimla den på samma sätt som mangon. Skär salladslöken i ringar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Hacka koriandern fint. Vispa ihop limesaft och ananasjuice med farinsocker. Blanda lagen med mango, gurka, pepparfrukt, mynta och koriander.
  3. Skär chorizon i bitar och potatisen i klyftor. Ansa spenat bladen. Blanda korv, potatis, spenat och salsa.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept