Chorizofylld rostbiff

Chorizofylld rostbiff
Foto: TV4

I Latinamerika är den här steken en klassiker. Den fylls med chorizo och bräseras i en fyllig tomatsås. Till köttet serveras kokta svarta bönor eller ris.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg rostbiff
  • 225 g chorizo
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor grön paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 lagerblad
  • 225 g passerade tomater

Gör så här

  1. Skär med en vass tunn kniv ett 2 1/2 cm djupt snitt längs hela köttbiten. Köttet ska hålla ihop. Vik upp den till en platt och stor biff. Bulta ut köttet något. Lägg på korvarna och vik över köttet. Fäst ihop det med tandpetare eller bind ett krympt bomullssnöre om köttet för att hålla korvarna på plats.
  2. Skala och hacka den gula löken fint. Skala och hacka vitlöken. Hacka paprikan grovt. Bryn köttrullen väl runt om i olja på medelstark värme. Lyft över köttrullen till en stekgryta. Lägg i lök, vitlök, paprika, oregano, salt, peppar, lagerblad och passerade tomater. Låt det koka upp och sedan sjuda under lock 2–2 1/2 timme tills köttet är mört.
  3. Ta upp köttrullen. Låt den vila en stund innan den skärs upp. Lägg upp köttet på ett varmt serveringsfat. Ta upp lagerbladen från såsen och skumma bort fettet. Garnera köttet med lite sås. Servera resten i en skål bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept