Chorizo med potatissallad och mojo rojo

koket.se
Chorizo med potatissallad och mojo rojo
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Chorizo med potatissallad och mojo rojo

18 ingredienser

30 m

Läcker sallad med färskpotatis, grillad paprika och syltlök serveras med smakrik mojo rojo-röra samt grillad chorizo.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk chorizo, stora
  • 600 g färskpotatis, kokt (eller små delikatesspotatisar)
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl syltlök
  • 60 g bladspenat
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt
  • peppar

Mojo rojo-röra

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung, flytande
  • salt

Gör så här

  1. Börja med mojo rojo-röran. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt. Ställ åt sidan.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda ihop 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsväger och 1 riven vitlöksklyfta till
  3. en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela paprikan i mindre bitar. Grilla till den är mjuk och lite sotig. Grilla chorizon. Stick inte hål i eller
  5. snitta skinnet , utan låt det vara helt, annars rinner köttsaft ut ur korven och den blir torr.
  6. Blanda den grillade paprikan med potatis, syltlök och bladspenat. Häll på dressingen och vänd runt.
  7. Servera med nygrillad chorizo och mojo rojo-röran.