Chorizo med potatissallad och mojo rojo

30 m
4
Chorizo med potatissallad och mojo rojo
Foto: TV4
Från Mitt kök

Läcker sallad med färskpotatis, grillad paprika och syltlök serveras med smakrik mojo rojo-röra samt grillad chorizo.

29 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g färska stora chorizos
  • 600 g kokt färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl syltlök
  • 60 g bladspenat
  • 1 dl god olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt och peppar

Mojo rojo-röra

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Börja med mojo rojo-röran. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt. Ställ åt sidan.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda ihop 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsväger och 1 riven vitlöksklyfta till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela paprikan i mindre bitar. Grilla till den är mjuk och lite sotig. Grilla chorizon. Stick inte hål i eller snitta skinnet , utan låt det vara helt, annars rinner köttsaft ut ur korven och den blir torr.
  4. Blanda den grillade paprikan med potatis, syltlök och bladspenat. Häll på dressingen och vänd runt. Servera med nygrillad chorizo och mojo rojo-röran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept