Chokladtryfflar

Chokladtryfflar
Foto: TV4

För att göra chokladtryfflar gör du en så kallad ganache, en chokladtryffelsmet. Den kan användas att fylla praliner med, men även rullas i pudersocker eller kakaopulver till tryfflar eller ganacher. För vita tryfflar, använd vit choklad.

16 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad, 70% kakao
  • 50 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 2 tsk kakao
  • 2 msk rom (whisky eller likör)
  • Till garnering:
  • kakao

Gör så här

  1. Smält chokladen och smöret. Ta av från värmen och rör ner grädden, apelsinskal och kakao. Smaksätt med spriten.
  2. Låt svalna och ställ sedan kallt. Chokladkrämen ska bli ordentligt kall.
  3. Forma tryfflar med en sked som doppas i varmt vatten. Rulla tryfflarna i kakaopulvret. Ställ svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept