Chokladtarteletter

Tarteletter
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Chokladtarteletter

7 ingredienser

1 h

Konditorns recept på pajdeg till spröda chokladtarteletter.

Ingredienser

portioner stycken
  • 125 g smör
  • 190 g vetemjöl
  • 60 g florsocker
  • 50 g mandelmjöl
  • 30 g kakao
  • 60 g ägg [1 st]
  • ev vatten

Gör så här

  1. Nyp ihop tärnat kallt smör, mjöl, florsocker och kakao.
  2. Tillsätt ägg och arbeta samman tills degen precis går ihop, tillsätt ev några droppar vatten om den inte går ihop.
  3. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
  4. Kavla ut och klä tarteletteformar (ca 4 cm i diameter), nagga botten med gaffel.
  5. Grädda i 200 grader, ca 12 minuter tills de fått fin färg.
  6. Ta ut ur formarna, låt svalna och tillsätt valfri fyllning.