Chokladtarte - se & gör

koket.se
Chokladtarte - se & gör
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Chokladtarte - se & gör

11 ingredienser

Ljuvlig paj som fylls med chokladtryffel. Spela klippet så visar Johan Sörberg hur du lyckas.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

Botten

  • 120 g vetemjöl
  • 120 g smör
  • 90 g florsocker
  • 30 g mandelmjöl
  • 30 g kakao
  • 1 ägg
  • 1 g salt

chokladtryffel

  • 100 g vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 75 g mörk choklad
  • 50 g smör

Gör så här

Botten

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt smöret och arbeta ihop degen.
  3. Knäck i ett ägg och blanda. Arbeta degen så lite som möjligt. Låt vila i kyl 20 minuter.
  4. Kavla ut degen. Klä en pajform med degen, skär rent kanterna. Lägg i aluminiumfolie och torkade ärtor.
  5. Grädda i 15-20 minuter, 190 grader.

Fyllning

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Värm grädden och häll ner i chokladen. Mixa till en jämn tryffel.
  3. Blanda ner smöret och mixa ytterligare.
  4. Fyll tarteskalet med chokladtryffeln. Dekorera med choklad och valfria tillbehör.