Chokladtarte - se & gör

Chokladtarte - se & gör
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Du behöver

Botten

  • 120 g vetemjöl
  • 120 g smör
  • 90 g florsocker
  • 30 g mandelmjöl
  • 30 g kakao
  • 1 ägg
  • 10 g salt

Chokladtryffel

  • 100 g vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 75 g mörk choklad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Botten
    Blanda alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt smöret och arbeta ihop degen.
  3. Knäck i ett ägg och blanda. Arbeta degen så lite som möjligt. Låt vila i kyl 20 minuter.
  4. Kavla ut degen. Klä en pajform med degen, skär rent kanterna. Lägg i aluminiumfolie och torkade ärtor.
  5. Grädda i 15-20 minuter, 190 grader.
  6. Fyllning
    Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  7. Värm grädden och häll ner i chokladen. Mixa till en jämn tryffel.
  8. Blanda ner smöret och mixa ytterligare.
  9. Fyll tarteskalet med chokladtryffeln. Dekorera med choklad och valfria tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept