Chokladtårta med chokladflagor

Chokladtårta med chokladflagor
Foto: TV4

En väldigt lättgjord men klassisk chokladtårta, mörk choklad ger den karaktär. Servera kakan som dessert eller till kaffe. Färska bär och frukt är gott att servera till.

7 augusti 2009
12

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Till garnering:
  • flagad choklad

Till servering:

  • färska bär och frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen och låt det svalna lite. Rör smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten och blanda sist ner den avsvalnade chokladen.
  2. Fyll en smord och mjölad bakform med smeten och grädda i ca 35 minuter. Låt kakan kallna helt innan du brer på glasyr.
  3. Glasyr: Smält chokladen, låt svalna lite. Rör ner det rumsvarma smöret och bre glasyren över kakan.
  4. Flaga choklad över tårtan med hjälp av en osthyvel och servera med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept