Sockerkaka fylld med nutella och vispad grädde. Serveras med jordgubbar kokta i amaretto.
Se Paolo Roberto laga receptet
Ingredienser
12 - 14
Kakbotten
300 g smör
8 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 dl mjölk
4 tsk bakpulver
Fyllning
4 dl vispgrädde
500 g nutella
Dekor
florsocker
Tillbehör
1 l jordgubbar
2 msk strösocker
4 msk amarettolikör
1 citron, finrivet skal
Gör så här
Börja med sockerkakan. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Vispa äggen med socker till en pösig smet. Häll ner mjöl och kakao lite i taget och rör om tills allt
blandats väl. Tillsätt mjölk, bakpulver och smör i kaksmeten. Rör om till en jämn smet.
Häll den sedan i en smord form, cirka 24 x 33 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter. För att få en jämn gräddning och maximal höjd på kakan ska ugnsluckan inte öppnas under tiden för gräddningen. Låt kakan kallna.
Gör fyllningen. Vispa grädden till ett fast skum och ställ åt sidan. Smält nutellan (i sin glasburk) över vattenbad, det vill säga i en kastrull med lätt sjudande vatten på botten. Se till att chokladen inte kommer i kontakt med vattenångan.
Dela tårtbotten i två delar. Bred ut chokladkräm på kakans båda insidor. Den uppvispade grädden breds jämnt över chokladen på den ena kakhalvan. Lägg ihop halvorna och sikta över florsocker.
Skölj och skär jordgubbarna i skivor eller kvartar. Blanda strösocker, amaretto och citronskal
i en skål. Rör i jordgubbar och låt alltsammans marinera i kylskåp i ca 1 timme. Jordgubbarna kan serveras kylda eller varma. Värm dem snabbt om de ska ätas varma (de ska inte kokas).