Chokladsnittar med apelsin

20 m
10 kakor
Chokladsnittar med apelsin
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Snabba apelsin- och chokladsnittar toppade med rivet apelsinskal och pärlsocker.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

24 september 2015
Visa mer
20 m
10 kakor

Du behöver

  • 70 g socker (1,17 dl)
  • 67 g smör
  • 0,33 ägg
  • 117 g mjöl (1,95 dl)
  • 6 g kakao (1 msk)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 1,65 g bakpulver (1/3 tsk)
  • 1 apelsin, rivet skal och lite saft

Dekoration

  • apelsin, rivet skal
  • ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och smör pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rivet apelsinskal. Blanda sedan ner de torra ingredienserna, apelsinsaft och ägg.
  3. Gör två rullar, platta ut dem på ett bakplåtspapper med ett gaffeltryck. Pensla med uppvispat ägg och strö över rivet apelsinskal och pärlsocker.
  4. Grädda i ca 10 min. Skär fem bitar per rulle, de ska se ut som en tårtbit.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept