Chokladsalami - Salame di Cioccolata

Spela video Chokladsalami - Salame di Cioccolata
Foto: Christopher Thaung

Chokladsalami med mandelmassa, mariekex och en skvätt punsch. Så snyggt (och gott, givetvis) att servera på godisbordet i jul!

15 december 2016

Du behöver

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g mariekex
  • 0,75 dl punsch
  • florsocker
  • bakplåtspapper
  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Vispa smör och socker fluffigt. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Riv mandelmassa grovt, krossa mariekex försiktigt. Tillsätt i sockersmöret. Blanda även ned ägg, smält choklad och punsch och rör om till en smet.
  3. Lägg smeten på bakplåtspapper och forma till en korv och stabilisera med aluminiumfolie. Låt vila kallt i åtminstone ett par timmar. Rulla i florsocker för att få den ännu mer lik en salami!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept