Ofta lagar vi chokladpudding från pulver. Pröva att laga en från grunden som omväxling. Chokladpudding passar bra som dessert eller extra festligt mellanmål.
Bryt chokladen i bitar och smält dem i ett vattenbad tillsammans med vatten. Tillsätt kakao och rör blandningen slät, spä med mjölk och koka upp.
Vispa 1 dl av grädden fluffig och vispa äggvitorna till hårt skum, du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Vispa äggulorna med sockret och rör ner det i den varma chokladen. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma chokladsmeten.
Vispa chokladen kall. Vänd ner grädden och äggvitorna i chokladen och häll upp blandningen i portionsformar. Ställ dem kallt och låt puddingen stelna. Servera med vispgrädde och jordgubbar, om det finns. Garnera med citronmeliss, strö över lite kakao.