Chokladpastej med syrlig mangosorbet

Chokladpastej med syrlig mangosorbet
Foto: TV4

Chokladpastej med syrlig mangosorbet

Av: Daniel - Vara Grästorp

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

45 m + 3 h

En riktig drömdessert för alla oss som älskar mjölkchoklad! Chokladpastej med mjölkchokladkräm serveras med hemgjord mangosorbet och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladpastej

  • 200 g grädde
  • 230 g färskost
  • 2 ägg
  • 385 g mjölkchoklad

Mjölkchokladkräm

  • 0,5 gelatinblad
  • 100 g grädde
  • 100 g mjölk
  • 50 g äggula
  • 20 g strösocker
  • 160 g mjölkchoklad

Mangosorbet

  • 1 gelatinblad
  • 4 dl mangopuré
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl vatten
  • citron, pressad

Servering

  • hallon
  • blåbär
  • chokladsås

Gör så här

Chokladpastej

  1. Koka grädde och ost, tillsätt ägg och slå försiktigt över chokladen och mixa till slät smet.
  2. Fyll i form och grädda i 95 grader i 45 min tills smeten slutat dallra när du puttar på den. Ta ur pastejen och låt svalna, frys den en stund för lättare hantering.

Mjölkchokladkräm

  1. Blötlägg gelatinet.
  2. Koka upp grädde med mjölk. Blanda ägg och socker och rör ner i den varma gräddblandningen. Sjud smeten till ca 80-85 grader, RÖR MYCKET HELA TIDEN ,och tillsätt gelatinet.
  3. Häll smeten över chokladen och mixa slät. Svalna i kylskåp.

Mangosorbet

  1. Blötlägg gelatin. Koka mangopuré med socker och vatten. Tillsätt gelatinet och citronsaft. Kyl ner det och kör i glassmaskin.