Chokladparfait med vispgrädde, äppelklyftor och jordgubbar

Chokladparfait med vispgrädde, äppelklyftor och jordgubbar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl riven mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker pösigt i vattenbad som ej överstiger 50°.
  2. Vispa äggkrämen kall. Vispa grädden.
  3. Blanda i grädden och chokladen. Häll blandningen i en vattensköljd form. Lägg på lock och frys parfaiten.
  4. Servera parfaiten med mjukkokta äppelklyftor och bitar av jordgubbe. Spritsa gärna gräddklickar och dekorera med blad av citronmeliss och droppar av passerade hallon eller jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept