Chokladpannacotta med vanilj

15 m + tid att stelna
6 - 8
15 m + tid att stelna
6 - 8

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 200 g choklad
  • 3 gelatinblad

Gör så här

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången. Ha ner urskrapet i grädden tillsammans med sockret och koka upp. Ta av från värmen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de blir mjuka. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Rör om tills de är helt lösta.
  3. Grovhacka chokladen och ha ner i grädden. Vänta någon minut så den mjuknar och rör sen tills den är helt löst.
  4. Sila smeten.
  5. Häll upp i små burkar och ställ in i kylen för att stelna.
  6. Garnera med maränger, hallon, grovt krossade chokladkex och en knivsudd salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept