Chokladmumma med sting

Chokladmumma med sting
Foto: TV4

Chokladmumma med sting

16 ingredienser

80 m

Chokladkaka med mörk chokladglasyr som serveras på en vit chokladspegel tillsammans med rommarinerade hallon.

Dryck: Päron lumumba

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit chokladspegel

  • 200 g vit bakchoklad
  • 3 dl vaniljglass, smält

Chokladmumma

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • smör
  • ströbröd

Chokladglasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 2 dl färska hallon
  • 1 knippe färska myntablad
  • 0,5 dl smaksatt sprit (t ex Bacardi Razz)

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i vattenbad. Blanda i den smälta glassen. Ställ i kylen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Smält smöret. Blanda samman allt till en slät smet. Häll smeten i en form som du har smort med smör och ströbröd. Grädda i ugnen i 25 minuter.
  3. Värm grädde till kokpunkt. Tillsätt mörk chokladen och vaniljsockret. Rör om då och då.
  4. stå i en timme och bre sedan på chokladkakan och ställ i kylen för att stelna.
  5. Rör ner hallon och mynta i den smaksatta spriten.
  6. Chokladkakan serveras med vit chokladspegel och bären läggs på tallriken som dekoration.