1 tsk torkad hel chilifrukt, jalapeño - ta bort kärnor
150 g mörk choklad (Marabou mörk)
200 g vispgrädde [2 dl]
80 g äggula [4 st]
45 g strösocker
20 g vatten [20 ml]
1 dl grädde
1 apelsin
Gör så här
Valnötsbottnar
Mixa mandel , valnötter, socker och nescafé i en matberedare till fint pulver.
Häll upp i en bunke och tillsätt äggvitan. Rör om med en slickepott till en slät smet. Låt svälla i 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Spritsa 8 bottnar på bakplåtspapper. Grädda dem gyllenbruna, ca 8 minuter. Låt kallna på galler
Chokladmoussen
Krossa chilin i en mortel.
Hacka chokladen och värm den till 55 grader i mikrougn eller vattenbad.
Vispa grädden till ett löst skum och ställ in i kylen.
Vispa samman äggula, socker och vatten. Sätt bunken i en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills det bildats en krämig smet, 85 grader.
Vispa smeten tills den kallnat med elvisp eller för hand.
Blanda den smälta chokladen med ca 1/3 av grädden och chili.
Blanda ner resterande grädde och äggsmeten till en lätt och luftig mousse.
Klipp till 4 band overheadfilm, 5 cm breda och 24 cm långa. Sätt samman till ringar med häftapparat.
Lägg valnötsbottnarna i Cointreau så att de suger åt sig spriten.
Lägg en botten i varje ring. Fyll plastringarna till hälften med mousse och lägg ner nästa valnötsbotten. Fyll formarna med moussen. Låt stå i frysen minst 3 timmar eller över natten.