Chokladmousse på vatten och rom

30 m
6
Chokladmousse på vatten och rom
Foto: Lena Evertsson
Från Nyhetsmorgon

Helt ägg-, mjölk och glutenfri! Den här intensivt chokladiga moussen med smak av mörk rom är allt annat än klassisk. Utan ägg- och mjölkprodukter står chokladsmaken helt i fokus. Så använd en choklad du tycker riktigt mycket om och med minst 60 % kakao så att moussen stelnar. /My

25 juni 2016
Visa mer
30 m
6

Du behöver

  • 200 g mörk choklad, minst 60% kakao
  • 1 ⅔ dl kokhett vatten (170 g)
  • 3 msk mörk rom (45 g)
  • 2 msk honung (40 g) (byt till florsocker för vegansk verision)
  • 1 tsk äkta vaniljsocker (5 g)
  • en skål fylld med is

Gör så här

  1. Förbered en stor skål med is och kallt vatten.
  2. Hacka chokladen fint och lägg i en metallskål tillsammans med honung, vaniljsocker och rom. Rom kan ersättas med vatten för alkoholfri variant.
  3. Slå det varma vattnet över chokladen och vispa tills det är helt smält.
  4. Sätt metallskålen ovanpå isbadet och vispa hastigt för hand eller med elvisp.
  5. Efter ca 5 min kommer chokladen börja tjockna och när den har konsistensen av lättvispad grädde är den färdig att hällas upp i portionsformar. Låt den inte vispas tjockare då den snabbt kan bli för hård. Om det skulle hända kan du pröva att värma på den lite igen och sedan vispa över isbadet en gång till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept