Chokladmousse med digestivecrunch

Chokladmousse med digestivecrunch
Foto: TV4

Chokladmousse med digestivecrunch

Av: Lasse - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m + 1 h

Enkel chokladmousse som servera med smörstekta digestivekex, pistagenötter och varma hallon.

Dryckestips: Harveys Bristol Crem eller Legero

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 100 g färska hallon
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 digestivekex
  • smör, till stekning
  • 10 pistagenötter

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa ena äggvitan hårt, den andra används inte. Det ska gå att vända skålen upp och ner utan att det rinner ut. Då är den färdig.
  3. Vispa grädden hårt.
  4. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ kallt någon timme innan servering.
  5. Värm upp hallon och socker.
  6. Krossa kexen, lägg i varm stekpanna med lite smör. Låt det få lite färg. Akta så det inte bränns. Hacka nötterna och lägg i dem i järnet.
  7. Lägg crunchen på tallrikar, strö lite flingsalt på det. En klick mousse och hallon bredvid. Klart för servering.