Chokladmousse med digestivecrunch

30 m + 1 h
4
Chokladmousse med digestivecrunch
Foto: TV4

Enkel chokladmousse som servera med smörstekta digestivekex, pistagenötter och varma hallon.

Dryckestips: Harveys Bristol Crem eller Legero

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 augusti 2015
Visa mer
30 m + 1 h
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 100 g färska hallon
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 digestivekex
  • smör, till stekning
  • 10 pistagenötter

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa ena äggvitan hårt, den andra används inte. Det ska gå att vända skålen upp och ner utan att det rinner ut. Då är den färdig.
  3. Vispa grädden hårt.
  4. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ kallt någon timme innan servering.
  5. Värm upp hallon och socker.
  6. Krossa kexen, lägg i varm stekpanna med lite smör. Låt det få lite färg. Akta så det inte bränns. Hacka nötterna och lägg i dem i järnet.
  7. Lägg crunchen på tallrikar, strö lite flingsalt på det. En klick mousse och hallon bredvid. Klart för servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept