Chokladmousse med chokladplattor

Chokladmousse med chokladplattor
Foto: TV4

En fluffig och lätt mousse som smakar milt av choklad. Servera med tunna chokladplattor som smaksättning och dekoration.

7 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg

Chokladplattor:

  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält chokladen till plattorna i vattenbad. Häll ut på smort bakplåtspapper eller teflonduk och låt svalna. Kyl och bryt i mindre bitar.
  2. Smält chokladen till moussen i vattenbad, passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Skilj äggulorna från vitorna. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig.
  3. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ kallt någon timme innan moussen ska serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept