Chokladmousse med apelsinsallad

Chokladmousse med apelsinsallad
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Chokladmousse med apelsinsallad

7 ingredienser

1 h

Fluffig chokladmousse gjord på kakao och espresso. Serveras med apelsinsallad.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 espressoshot (eller ca 3 msk starkare Nescafé)
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 1 apelsin
  • mynta, till garnering

Gör så här

  1. Mixa/vispa äggulan, socker, kakao och espresson. Koka upp i en kastrull och låt svalna.
  2. Skala apelsinen, ta bort alla vita strängar och skär sedan i tunna skivor
  3. Vispa grädden och montera i kakaomassan, häll i serveringsglas och ställ i kylen för att svalna.
  4. Garnera med apelsinsalladen och myntablad.