Chokladmousse

Chokladmousse
Foto: TV4
4

Du behöver

Chokladmousse

  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Smält mörk choklad i vattenbad: Lägg den i en skål i en kastrull med sjudande vatten i bottnen. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
  2. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna, kvar i handen blir gulan, hel och fin. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig.
  3. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan.
  4. Ställ din chokladmousse kallt någon timme innan efterrätten ska serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept