Chokladminisar

30 m
24 kakor
Från Efter tio

De här små minichokladkakorna är perfekta efter en god middag eller som bidrag till en fest! Jag har gjort dem till barnkalas och då använt mjölkchoklad eller vit choklad (som man ju också kan färga med ett par droppar karamellfärg) i glasyren och dekorerat med färska bär, strössel, godis med mera. De är fina att lägga i en ask som gå bort-present eller ställa fram till efterrätt. De är som godast när de är kladdiga i mitten. Man kan även servera dem med vaniljglass eller vispad grädde. /Sofia

28 oktober 2016
Visa mer
30 m
24 kakor

Du behöver

Kakor

  • 180 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en nypa salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl

Glasyr

  • 0,5 dl grädde
  • 100 g choklad

Gör så här

  1. Sätt små pappersformar för minimuffins i en minimuffinsplåt (24 st).
  2. Smält smöret på svag värme.
  3. Tillsätt kakao, strösocker, vaniljpulver och salt. Blanda.
  4. Tillsätt ägg och vetemjöl. Blanda till en jämn smet för hand.
  5. Häll smeten i formarna med hjälp av en sked och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna innan du brer på glasyren.
  6. Värm upp grädden till glasyren. Smält chokladen och blanda i den varma grädden. Bred ut på kakorna och låt stelna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept