Chokladmazariner

koket.se
Chokladmazariner
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Chokladmazariner

17 ingredienser

Mazariner för chokladälskare! Chokladmördeg fylls med apelsin- och chokladdoftande mandelmassa samt toppas med chokladganache.

Se Magnus Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

Mördeg

  • 100 g strösocker [ca 1 dl]
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 200 g vetemjöl [ca 3,75 dl]
  • 25 g kakao
  • 2 g bakpulver [ca 0,5 tsk]
  • 0,5 apelsin, rasp

Fyllning

  • 500 g mandelmassa
  • 250 g osaltat smör
  • 5 ägg
  • 10 g kakao
  • 0,5 apelsin, rasp
  • 2 g salt
  • 50 g syltade apelsinskal

Ganache

  • 200 g vispgrädde
  • 90 g honung
  • 200 g mörk choklad 60 %

Gör så här

Mördeg

  1. Blanda socker, smör, ägg, samt mjöl, kakao och bakpulver som siktats.
  2. Blanda ingredienserna väl, dock ej för mycket.
  3. Lägg in i plast och i kylskåp, gärna över natten.

Fyllning

  1. Blanda mandelmassa med rumstemperat smör och apelsinraspet, som monteras i mandelmassan pö om pö så inga klumpar bildas.
  2. Sedan tillsätts ett ägg i sänder och sist siktas kakao och salt ned och blandas väl
  3. Fodra sedan önska form med mördeg och lägg 1 msk tsk med apelsinskal i botten fyll sedan med choklad- och mandelfyllningen 80 % full och bakas i 190 grader ca 12-14 minuter.
  4. Vänd formarna på lätt mjölat papper efter bakning.
  5. Låt svalna.

Ganache

  1. Smält chokladen till 55 grader
  2. Koka upp grädde och honung
  3. Häll ned hälften av grädden och vispa chokladen slät
  4. Tillsätt resten av grädden och blanda väl
  5. Låt stå i rumstemperatur, gärna över natten men minst 3 timmar innan användning
  6. Glasera mazarinerna med chokladganachen.