Chokladkaka toppad med chokladmynta

30 m
4 - 6
Chokladkaka toppad med chokladmynta
Foto: TV4

Kladdig mintchokladkaka med chokladmynta, päronpuré och vispgrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 april 2015
Visa mer
30 m
4 - 6

Du behöver

Chokladkaka

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad minst 70 % (med mintsmak el pepparmintsolja, ca 20 droppar)
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • några kvistar chokladmynta till garnering

Päronpuré

  • 2 päron
  • 2 msk socker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk pressad citronsaft

Servering

  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Smält smöret och lägg i chokladen och blanda i resten av ingredienserna.
  2. Häll i en smörjd form. Ställ in i ugn på 200 grader i 10 min, ska vara kladdig.
  3. Päronpuré
    Skala och skiva päronet. Blanda allt i en gryta och låt det koka under lock tills de är mjuka. Mixa till slät puré.
  4. Servera chokladkakan med päronpuré och lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept