Chokladkaka toppad med chokladmynta

Chokladkaka toppad med chokladmynta
Foto: TV4

Chokladkaka toppad med chokladmynta

Av: Katrin - Älmhult

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Kladdig mintchokladkaka med chokladmynta, päronpuré och vispgrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6

Chokladkaka

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad 70 % (med mintsmak el pepparmintsolja, ca 20 droppar)
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • några kvistar chokladmynta till garnering

Päronpuré

  • 2 päron
  • 2 msk strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk citron, pressad

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

Chokladkaka

  1. Smält smöret och lägg i chokladen och blanda i resten av ingredienserna.
  2. Häll i en smörjd form. Ställ in i ugn på 200 grader i 10 min, ska vara kladdig.

Päronpuré

  1. Skala och skiva päronet. Blanda allt i en gryta och låt det koka under lock tills de är mjuka. Mixa till slät puré.
  2. Servera chokladkakan med päronpuré och lättvispad grädde.