Chokladkaka toppad med chokladmynta

30 m
4 - 6
Chokladkaka toppad med chokladmynta
Foto: TV4

Kladdig mintchokladkaka med chokladmynta, päronpuré och vispgrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 april 2015
30 m
4 - 6

Du behöver

Chokladkaka

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad minst 70 % (med mintsmak el pepparmintsolja, ca 20 droppar)
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • några kvistar chokladmynta till garnering

Päronpuré

  • 2 päron
  • 2 msk socker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk pressad citronsaft

Servering

  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Smält smöret och lägg i chokladen och blanda i resten av ingredienserna.
  2. Häll i en smörjd form. Ställ in i ugn på 200 grader i 10 min, ska vara kladdig.
  3. Päronpuré
    Skala och skiva päronet. Blanda allt i en gryta och låt det koka under lock tills de är mjuka. Mixa till slät puré.
  4. Servera chokladkakan med päronpuré och lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept