Chokladkaka med hjortron

Chokladkaka med hjortron
Foto: TV4

Hjortron passar bra ihop med både grädde och choklad, som i den här enkla men goda kakan.

27 augusti 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3,5 dl socker
  • 225 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd till formen
  • 5 dl grädde
  • 2 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en tårtform. Vispa ägg och socker till en porös smet. Smält smöret. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  2. Blanda ner mjölblandningen i smeten, sikta i kakaon, omväxlande med smöret och mjölken. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kallna.
  3. Bre ett lager grädde på tårtbottnen. Bre ett lager hjortronsylt och ytterligare ett lager grädde. Dekorera med hjortronsylt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept