Chokladkaka med glasyr

Chokladkaka med glasyr
Foto: TV4

Hemligheten med den saftiga kakan är att man lägger på glasyren direkt när kakan kommer ut ur ugnen. På så sätt kan den tränga in bättre i kakan.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl tunn grädde
  • 1 msk kakao
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 1 msk smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och brödströ en kakform. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt smör och grädde. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten.
  2. Slå smeten i formen och grädda i nedre halvan av ugnen 40-45 minuter.
  3. Blanda under tiden glasyren och ge den ett uppkok. Fördela glasyren över den heta kakan direkt när den kommer ur ugnen och låt sedan kakan kallna i formen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept