Chokladkaka med briocher

Chokladkaka med briocher
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladkaka med briocher

10 ingredienser

En tung och välsmakande chokladkaka dekorerad med små briocher och mörk choklad.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad (70 % kakao)
  • 2 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör

Till dekoration:

  • 50 g mörk choklad (70 % kakao)
  • små briocher
  • florsocker

Gör så här

  1. Smöra och mjöla en avlång kakform. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver. Smält smöret och rör ner det sist.
  2. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna, stjälp upp och låt kallna helt.
  3. Smält chokladen till dekoration i vattenbad. Spritsa den över kakan i ett fint mönster. Lägg på briocher och pudra över florsocker.