Chokladhjärta

Chokladhjärta
Foto: TV4

En rar kaka med vuxen smak, kanske till Alla hjärtans dag? Den kan förstås även bakas i en vanlig sockerkaksform.

9 februari 2010
Visa mer
1

Du behöver

  • 175 g smör
  • 1,25 dl kakao
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • florsocker till dekor
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och brödströ en hjärtform. Smält smöret och vispa ner kakao, kaffe och socker. Låt kallna.
  2. Vispa ihop äggen lätt och rör ner dem. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  3. Slå smeten i formen, grädda cirka 40 minuter. Lossa kakan från formen, låt den kallna på galler och sikta över florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept