Chokladgranola med quinoa

2 liter
Chokladgranola med quinoa
Foto: Stephanie Bjelkstam

Den här grymt goda granolan är en riktig proteinbomb som mättar otroligt bra. Världens bästa frukost och mellis, om man vill kan man byta ut, utesluta eller variera nötter och frön. Man kan även göra samma recept på havregryn. /Leila

28 augusti 2016
Visa mer
2 liter

Du behöver

  • 10 dl kokt quinoa, al dente
  • 2 dl sötmandel
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl chiafrön
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk kakao av god kvalitet
  • 1 dl kokosolja, flytande
  • 1,5 dl flytande honung
  • 2 dl skalade, rostade hasselnötter
  • 3 dl hyvlad kokos, rostad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda quinoa med sötmandel, pumpakärnor, chiafrön och kakao i en bunke.
  3. Smält kokosolja i en kastrull och blanda ner det tillsammans med honung.
  4. Rosta granolan i cirka 30 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda i ca 90 minuter eller tills den känns rostad. Ta ut och låt svalna (först då blir den crunchy).
  5. Hacka hasselnötterna grovt eller låt dem vara hela. Blanda i nötter och hyvlad kokos. Häll upp på burk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept