Chokladfyllda churros - se & gör

Chokladfyllda churros
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Ljuvliga, friterade churros fyllda med chokladvaniljkräm. Spela se & gör-filmen så visar Johan Sörberg steg för steg hur du gör! Tips! Om du vill kan du doppas dem i varm chokladdipp vid servering.

22 oktober 2015
Visa mer
1 h

Du behöver

Pate a Choux

  • 200 g vatten
  • 150 g ägg
  • 125 g vetemjöl
  • 80 g smör
  • 50 g strösocker
  • 4 g salt

Chokladvaniljkräm till fyllning

  • 250 g mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 70 g strösocker
  • 60 g äggulor
  • 20 g maizena
  • 25 g smör
  • 60 g mörk choklad

Chokladdopp

  • 200 g vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 30 g honung

Gör så här

  1. Pate a Choux
    Koka upp allt utom vetemjöl och ägg, rör ner mjölet och "rosta" i kastrullen på den varma plattan i ca 3-4 min.
  2. Häll över smeten i en bunke och blanda i ägg, lite i taget.
  3. Fyll en spritspåse med stjärntyll, nr 13 mm, med smeten. Spritsa ner i fritösen, friteras gyllenbruna.
  4. Chokladvaniljkräm
    Koka upp mjölk, 30 g socker (hindrar att mjölken bränner i botten) och vaniljstång.
  5. Lägg i den hackade chokladen, bland tills chokladen har smält.
  6. Vispa äggulor, resten av sockret och maizena luftigt.
  7. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölken, koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter, blanda i smöret. Kyl!
  8. Fyll dina churros med chokladvaniljkrämen, ta hjälp av en spritspåse med tyll.
  9. Chokladdopp
    Koka upp grädde och honung. Häll över den hackade chokladen. Rör blank, håll den varm. Doppa dina churros i chokladdippen, njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept