Chokladfrestelse med vit chokladgrädde

45 m
4
Chokladfrestelse med vit chokladgrädde
Foto: TV4

Kladdkaka, mörk chokladglasyr, vit chokladgrädde och en fräsch jordgubbssås som bryter av. En perfekt efterrätt för alla chokladälskare!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 maj 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

Vit chokladgrädde

  • 3 dl grädde
  • 70 g vit choklad

Chokladkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 0,5 dl kokosflingor, till formen
  • 25 g smör, till formen

Glasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • 6-7 droppar tjeckisk rom

Jordgubbssås

  • 5 dl jordgubbar
  • 1 tsk florsocker eller strösocker

Garnering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner den vita chokladen i bitar. Rör om tills choklad har smält och låt svalna i kyl, gärna över natten. Vispa upp grädden innan servering och bre överst på kladdkakan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i det smälta smöret. Vänd försiktigt ner äggen med en slickepott.
  3. Smörj och bröa en rund springform med smör och kokos. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i ca 20-22 minuter, kakan ska vara kladdig inuti. Låt svalna och ställ gärna kakan i frysen en stund.
  4. Koka upp grädden till glasyren. Dela choklad och smör till bitar och låt smälta i grädden under omrörning. Smaksätt med några droppar rom. Låt svalna något och bre den över kladdkakan.
  5. Koka upp ingredienserna till jordgubbsssåsen. Mosa jordgubbarna och sila sedan av till en slät sås.
  6. Garnera den glaserade kladdkakan med den vita chokladgrädden och servera tillsammans med jordgubbssåsen och färska jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept