Chokladfondant på havtornsspegel

40 m
4
Chokladfondant på havtornsspegel
Foto: TV4

Sött möter syrligt! En chokladfondant som rinner ut på en spegel av havtorn serveras tillsammans med vaniljglass!

Dryck: Ett lätt och sött vitt dessertvin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 september 2016
Visa mer
40 m
4

Du behöver

Chokladfondant

  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 4 msk socker
  • 100 g smör
  • 100 g choklad, 70%
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 nypor flingsalt
  • florsocker

Havtornsspegel

  • 100 g havtorn
  • 4 msk socker
  • 2-3 dl vatten

Vaniljglass

  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk bourbon vaniljpulver

Gör så här

  1. Chokladfondant
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och ta bort från värmen, bryt ner chokladen i grytan. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten och vänd i vetemjöl i blandningen, tillsätt 2 nypor flingsalt. Häll ner i smörade formar och grädda i 7 minuter.
  3. Ta ut ur formarna ur ugnen, strö lite flingsalt på toppen och pudra med florsocker.
  4. Havtornsspegel
    Värm havtorn och socker med vatten i en kastrull i 10 min, sila av och pressa ur all saft. Låt stå i kylen tills servering.
  5. Vaniljglass
    Rör samman alla ingredienser med elvisp samtidigt som du sakta häller på flytande kväve tills glassen fått rätt konsistens och är färdig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept